BÁRKA PROGRAM

2010.03.19

H í v o g a t ó

Tudjuk jól, milyen súlyos gondokkal küszködik hazánk, s benne hazánk fiai!

Azt is tudjuk, tenni kell! Türelmetlenek vagyunk, s ma tennénk, amit lehet!

Kezdjük el a munkát a bárkafalvakban!  Most!

Kedves Társaim!

Hívlak benneteket a falvainkba. Nem öko- ,bio-, és más hasonló falvakba, hanem a valódi, ma is élőbe, ahol több száz éven át minden működött. Önálló és önellátó volt. Ha akkor lehetett, lehet ezt ma is! Kistelepüléseink lélekszáma egyre kevesebb.  A városokban a megélhetés egyre nehezebb.  A fedél a fejünk felett egyre bizonytalanabb.

Vigyünk életet a falvakba!

Kezdjünk dolgozni, termelni. Mindenkire szükség van. Dolgos, szorgos kezekre: paraszti gazdálkodók, hentes-mészáros, pék,tejesember, gyógynövény- és gyümölcsfeldolgozó (aszaló és füvesasszony), szabó, cserzővarga, csizmadia,  tímár, szűcs, takács, nemez-és posztókészítő, kalapos, kovács(ok), bognár (kocsi készítő), kádár, asztalos, ács-tetőfedő, kőműves, építőmester,vályogvető és téglaégető, fazekas, szíjgyártó, kötélverő, borbély, csont-fafaragó,hímző-paszományos, gombkötő, gyapjú-fonalkészítő, szövő, fonó,gyertyaöntő, mécskészítő, serfőző, pálinka-és szeszfőzdés, üvegműves, kosár-és gyékényfonó,  szappanfőző, halász – vadász – madarász, mész-szénégető, favágó, fakereskedő, fűrészes, csordás, kondás, szekerész (fuvaros), ötvös (rézműves, ónkészítő), szatócs, suszter, kocsmáros, jegyző, kisbíró, orvos, állatorvos, tanító(k), óvónő(k), csendőrök, pap, postamester, fogadós (szállás-étkeztetés), szakács, pincér, konyhai személyzet, zenészek, kocsisok, lovászok.

Az első bárkafalu helye Szőlősardó, Borsod megye

Ha, már tudod, hogy ott a helyed, jelentkezz!

Ha tudni szeretnéd, hogy képes vagy-e, egy merőben más, új életformára, biztosítjuk a lehetőséget, hogy kipróbáld magad. Munka van! S ha munka van, akkor van megélhetés is!

Halld hívó szavunk!  Szeretettel várunk:

Szabados Csaba                                                                Hurai Ági

Szőlősardó

Telefon: 06305153501                                                    06706234172

Villámposta: szagacs@gmail.com                                 hapeduo@gmail.com

2010 március 12.

Hurai Ági